stekelaks med gratinert fennikel





Hadde jo denne fennikelen liggende, og det passer jo bra til laks. Greit å variere laksen litt, og særlig den stekte, det er jo den beste (om man da ikke tar den rå).






Det nye bekjentskapet:
Gratinert fennikel
1 fennikel
Salt & pepper
1/2 dl fløte
50 gr rivost, eller skiver (gjerne edamer, port salut, gouda)

Del fenniklen i 6 båter. Kokes i 3-5 minutter i lettsaltet vann, til de er møre. Legg dem  i en ildfast form som er godt smurt. Ha over litt salt og pepper, fløte og dryss med revet ost.
Stekes ved 225 grader i ca 15 minutter til osten er gylden. Jeg måtte skru på varmluft på slutten, for ville ikke bli brunt.


Laksefilet
Masse sitronpepper

Skjær laksen i porsjonsstykker og krydre på alle kanter. Stekes i panne med olje/smør når alt det andre er klart. Ha litt god varme på platen. Trenger kun et par minutter på hver side.

Ellers det sedvanlige tilbehøret: pepperrotrømme og agurksalat (og poteter seff).



Rømmen:
½ dåse rømme
2 ss (eller mer) pepperrot fra tube
En klype sukker eller 2
Gressløk om man har.



Vanskelig med eksakt oppskrift, her må man smake til etter hvor sterkt/søtt man vil ha det.




Agurksalaten:



½ til 1 agurk vaskes og høvles i skiver.

Putt i en liten bolle og strø litt salt over.
Bland sammen vanlig lys 7% eddik, sukker og vann, jeg hadde 2 ss av hver. Rør til sukkeret er oppløst. Ha på litt pepper (par runder med kvernen). Smak om det trengs mer av noe. 
Hell dressingen over agurken når den har stått litt med saltet. Agurksalaten kan godt gjøres klar som punkt en, omtrent samtidig som potetene blir påtenkt.

Fennikelen ble kjempegod. Litt mektig selvfølgelig, så hadde fint kunnet droppet potetene eller laksen, hehe. Smakte noe midt mellom løkstuing og blomkålgrateng (iallefall med min forkjølte gane), så er nok ypperlig til kjøttkaker/kjøttbrød.


Kommentarer

Legg inn en kommentar