en spaghettikjappis



Alenemiddag i dag, og tar det litt enkelt, spaghetti med få ingredienser. Likefullt er dette en favoritt. Dog en av mange. Den krever at man har parmesan i huset.



Sett på pastavann (1 ts salt pr liter)

Hvitløk (så mye som du tør, ble 5 her idag)
Olivenolje
1 tomatboks
1ss greske urter (består primært av basilikum og oregano). Har man fersk basilikum er det selvsagt det beste, og tar masse av dette i stedet(men has da i mot slutten).
Pepper
Honning
Litt maldonsalt

Ca 200 g spaghetti, gjerne fullkorn. Brekkes i to og has i fosskokende vann. Rør så de ikke klistrer.


Fres slaiset hvitløk myk i olje. Ha oppi hakkete tomat og urtene. Jeg liker å kutte tomatene selv, så jeg får litt store biter (bare klipper litt oppi boksen). Kokes mens spaghettien blir klar. Smak til med litt honning/sukker, nykvernet pepper og maldonsalt. Evnt regulere med balsamico om det blir for søtt.

Bland saus og spaghetti, riv over masse parmesan.

Den bygges rett som det er ut med en boks tunfisk og noen ss kapers.

Dette er nok til 2, så blir litt til lunsj imorgen.
.




Kommentarer