husets carbonara


Vår utgave av spaghetti carbonara



Sett på en stor gryte med vann (cirkus 5 liter), og 1 ts salt pr liter.

1 pakke bacon klippes i biter og stekes langsomt i pannen. Med teflonpanne trengs ikke fett, da dette pipler ut fra baconet etter hvert (om det er veldig magert, ha litt olje i).
Et fedd hvitløk moses og hakkes og has i når baconet er brunt. Pass på så hvitløken ikke steker, bare blir myk. Pepre masse med kvern.

Pisk sammen et par egg og en klunk (mat)fløte, ca en halv dåse, ørlite maldonsalt og en god neve revet ost, en blanding av parmesan og edamer idag (her kan annen smaksrik ost brukes i stedet). Gjerne pepper her også.

En halv pakke spaghetti (gjerne fullkorn også her) kokes (pleier å brekke dem i to, enklere å koke og enklere å blande med saus), dørslås og hives oppi pannen, hvor baconblandingen og platen freses opp litt. Hell over eggerøren og bland kjapt mens det tykner.

Server straks med mer parmesan, pepper og en (tomat-)salat.

Baconet kan gjerne helt eller delvis erstattes med noen gode grove pølser.



Kommentarer

  1. Denen må jeg teste nå som jeg har kalkunbacon :)

    SvarSlett
  2. jepp, og kan jo bruke pølser istedet :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar