kruttboller med risoni-otto



I dag droppet jeg bevisst middagshandlingen på butikken, får fortsette å tære på lageret. Var skikkelig husmor i morges og tok ut en klump kjøttdeig fra frysen til tining :O

Kjøttdeig av valgfri art. Blandings her i dag. Svin og kylling tror jeg. Fant i frys.
1 dl griljermel (hadde bakerst i skapet gitt )
3 fedd presset hvitløk
(½ finhakket løk)
Ca 11/2 dl vann
Sitronsaft , 1 skvis
1 ts kayenne
2 ts gyros- eller kebabkrydder
1 ts paprikapulver
1/2 ts salt
Pepper
-           
Bland sammen ingrediensene og la stå og trekke smak. Form små boller med to skjeer og stek i olje, i to omganger. Stekes ferdig i ovnen (200 grader i 10-15 minutter)

200 g risoni
1 pk (125 g) kremost med smak (urter, hvitløk eller annet)
Melk

Kok opp vann med litt salt, og kok risonien. Hell av vannet og smelt inn osten. Spe med litt melk, så det ikke blir for tjukt.

                                                                                     
Server med tomatsalat eller denne salaten:

1 dl rømme blandes med 1/2 dl salsa
tilsett strimlet isbergsalat og biter av tomat og paprika.
Salte og pepre og bland godt.






-        



Kommentarer