Er jo greit å variere laksen litt. Laks og spinat er jo klassisk, men lenge siden vi har hatt. Blir jo alltid en liten vri, denne gang med potetstappe i stedet for poteter. I redsel for at stuingen og stappen skulle bli for lik i smak krydret jeg ikke begge med muskat.
Slik gikk det i dag:
3 laksestykker á 100 g
Sitronpepper
3 store poteter
2 mandelpoteter
1 stor ss smør
Passe med melk
1 pakke fryst spinat
2 dl matfløte
1 liten ss hvetemel
Muskat
Salt
Pepper
Skrell, skjær og vask poteter, legg i vann og koke myke. Helle av vann, ha i smøret og melk til passe konsistens. Salte(Maldon) og pepre. Hold varmt.
Spinat(frossen) i gryte med litt salt, sett lokk på og kok opp. Tilsett hvetemel og matfløte, koke minimum 5 min. smak til med revet muskat, pepper og evnt mer salt.
Fisken krydres med sitronpepper(masse), og stekes i olje noen få min på hver side.
Litt tomat til for farvens skyld ;)
Kommentarer
Legg inn en kommentar