min vegolasagna



Minne fra englandstur tidlig på 70-tallet hos veggisvenner. Jeg var 7 år, og glemmer ikke denne lasagnen. Den var med spinat og stekt champignon. Har laget den noen ganger tidligere etter eget hode, men tester denne gangen med linser i tomatsausen for litt mer proteiner og tyggemotstand/struktur.


2 løk, den ene i tynne båter, den andre most i foodprosessor.
3 fedd hvitløk, most med løken.
3 gulrøtter, revet
En bit selleri, revet (eller 2 stilker selleri, finhakket)
2 ss tomatpuré(store)
2-3 laurbærblad, oregano, basilikum.
1 buljongterning (grønnsaks-)
Litt vann/rødvin
2 dl røde linser (skyll dem godt)
1 boks tomat, gjerne hele eller cherrytomater.
         


Stek løkbåtene i olivenolje til de får litt farve. Hiv oppi resten av løken, gulrot og selleri og stek til det mykner. Ha så oppi tomatpuré og stek litt til. tilsett urtene nå om de er tørre, buljong, vin (hadde ikke vin, så tok i litt balsamico) så tomater (jeg brukte en boks og noen ekstra tomater, en boks vann og linsene. Putre uten lokk minst en halv time. Evnt mer vann underveis. Smak til med salt og pepper.


250 g champignon skives og stekes i smør eller olje. Ha gjerne et hakket hvitløksfedd eller to i på slutten. Salte og pepre. Noen dråper soyasaus kan også blandes inn.

1 pose spinat. Vask og rens vekk grove stilker. Hive dem gjerne oppå champignongene, og damp til de faller sammen. Eller bruk en egen gryte. Du kan også bruke frossenspinat om du ikke har fersk i hus  –  eller selvfrosset bladspinat, som jeg hadde denne gangen.

Hvit saus av meljevning, 3 ss mel piskes i 6-7 dl kald melk. Kokes i 10 minutter, rør hele tiden. Ha oppi revet ost, salt og pepper. Som variasjon kan man bytte ut noe av sausen med Cottage cheese (da mellom lagene). Lagvis i form, ost på toppen, i ovnens nedre del i ca 40 minutter, 225 grader.






Selv om det er mye grønnsaker fra før her, smaker det godt med en frisk salat til. Trenger ikke bestå av stort mer enn salatblader og vinaigrette. Rød paprika og reddiker hadde jeg idag. Og fire små terninger med fetaost :)








Blir det tomatsaus til overs, kan det fint brukes ril spaghetti (evnt tilsette noe mer grønt/kjøtt), eller tynne ut med litt kraft til suppe.




Kommentarer

  1. Hvordan gikk det med linser? Blev det bra?

    SvarSlett
  2. linsene ble veldig bra. lot det koke sikkert en time. champignonene kunne fått litt mer hvitløk, men ble tom for. og hatt litt sojasaus på seg.

    SvarSlett
  3. note to self:
    restene av linseraguen smakte fantastisk godt med ris fra tirsdag, yoghurt og garlicpickle.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar