restekalkun


Greit å bruke litt fra fryseren iblant. Mye som har havnet der og aldri sett dagens lys igjen. Har blitt litt flinkere der i det siste. Har t.o.m liste over innholdet der :O
Idag var det kalkunresten fra nyttårsaften som skulle til pers.

Sånn skjedde det omtrent:





Rundt en halv kilo kalkunrester i etbare biter (her funker selvsagt kylling også)
stekes med 4-5 fedd knust hvitløk, peppermiks, paprikapulver i litt olje.






I en annen gryte freste jeg 2 grovhakkede løk og 1 stor sjalottlauk i mer olje. Tilsatte tyrkisk paprika, en rød og to grønne.Dette lot jeg bli litt brunt og mykt, og hadde så i kjøttet. kokte så ut pannen med 2 dl vann og sjysauspulver. Her kan man bruke buljong og litt maizenna. Oppi gryta, med 1 dl rødvin, 2 ss balsamico, 3 laurbærblad og 1 ss sumac.



Kokte sammen et kvarters tid mens risen ble klar. Altså serverte jeg ris til :)
Vi hadde også fremme garlicpickle, sweet chilli og ripsgele til de som ønsket det...







Kommentarer

  1. :O lagd liste over inneholdet i frysen!! Har du blitt syk?? ;)
    SÅ om som en god middag og meget god kake :D

    SvarSlett
  2. hahaha, syk, jeg vet ;)
    eller økonomisk sans..
    den forsvinner nok igjen:)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar