klissete kylling, eller...



Jakten på glasert kylling fortsetter. Kom over dette varianten, kanskje bedre når man ikke prøver på egenhånd, men benytter oppskrift. Blir det rett denne gang mon tro…Finnes mange oppskrifter på nettet, men valgte den enkleste først, men har seff gjort noen modereringer (var kanskje ikke det lureste denne gangen...).

Utgangspunktet

- og dette gjorde jeg:
3-4 kyllingfileter (eller aller helst ca 500 g lårfilet, da de tåler mer varmebehandling og pga smaken)
1 ts sesamolje
4 ss fish sauce
4 ss mørk soya
115 g brunt sukker
Olje
3 fedd finsnittet hvitløk
Finhakket ingefær
1 snittet chilli jeg tok med frø
Toppene av en halv broccoli
1 rød paprika i biter
¼ rødløk i skiver
1 finsnittet banansjalottlauk
Hakket koriander på toppen, valgfritt.

Kylling i biter blandes med 1 ss olje (evnt peanøtt). Stekes kjapt i to omganger i panne. Legg til side.
Stek så grønnsakene, på litt lavere temperatur. Ha kyllingen tilbake i pannen og ha på soyasausen og lokk (helst). La det koke noen minutter. Ta av lokk og ha på sukkeret. Kok til det tykner. Ha så i fiskesausen og sesamolje.

Koriander på toppen og ris til.

(Klarte seff å kløne det litt til, for tok i litt vann sammen med soyasausen (redd for det skulle svi seg). Dette i tillegg fra fukten av grønnsakene gjorde at det slett ikke ble klissete, haha. Tok i litt maizenna på slutten for å prøve å redde sausen. Ergo: ikke vann, og stek paprika og broccoli ved siden av.)
Smaken var ikke noe å si på.Tenker at aspargesbønner eller sukkererter, og vannkastanjer vil være godt som en variasjon. Cashew eller peanøtter oppå hadde også gjort seg.






Kommentarer