strøbrød/griljermel/kavring



Har vært litt husmor idag og reddet et brød fra den sikre død. Ikke alltid man rekker å spise opp brødet (eller denne gang ble det gjenglemt i en hylle...), og føles det mye bedre å få brukt det til noe enn å kaste det i søpla. Bruker egentlig ganske mye brødrasp (det var det det het ja..), så da blir det jo økonomisk også. Ikke verst bare det.


Ønsket mengde brød/loff i skiver.

Ovnen på 75 grader. En times tid. Med min tålmodighet måtte jeg kjøre på med varmluft en stund, men da er det viktig å passe på. Har alltid pleid å tørke i romtemperatur, men med ny mygg i hus går ikke dette, da brødet blir sporet opp og stjålet.

Når det er blitt skikkelig tørt, knuses det (for hånd/i foodprosessor/blender eller lignende) og has på tett glass eller i pose. 












Og selv om min nye flotte blender hadde egen innstilling for brødknusing, måtte jeg finne frem den gode gamle prosessoren for å få det til ordentlig.

Kommentarer

  1. Artig å se at du bruker ordet "griljermel" - var i butikken forleden og spurte etter det, den unge mannen visste ikke hva det var..! Idun

    SvarSlett

Legg inn en kommentar