kalkun(-rest) tikka masala



På tide å bruke opp nyttårskalkunrestene tenker jeg. For å ”øverdøve” kalkunsmaken er det bra med noe skikkelig kryddersterkt. Da ble det indiskinspirert denne gangen. Utgangspunktet er denne oppskriften. Den viste seg å være av den magre sorten, men absolutt spisbar (dvs veldig god).

600 Kalkunrester (eller kyllingfilet)

Marinade:
4 fedd hvitløk
5 cm ingefær
½ ts chilli
½ ts paprika
½ ts garam masala
1 ts korianderfrø (jeg hadde mare malt)
1 ts kumminfrø
½ ts fennugreek frø
3 ss yoghurt
1 ss hakket koriander (brukte på glass, i mangel av frisk)
Saft av en halv lime

Saus:
2 ½ løk i biter
2 ss nøytral olje
Halvparten av hvitløk/ingefærblandingen over
½ ts turmeric
½ ts paprika
½ ts garam masala
(Chilli)
2 ss tomatpure
2 X 1,5 dl vann
2 ss yoghurt 
Salt


Rist frøene i tørr panne og knus dem i morter, halvparten skal i marinaden og resten i sausen.
Riv eller finhakk hvitløk og ingefær. Her skal også halvparten spares til sausen.
Bland krydderne, hvitløkblandingen, yoghurt, lime og koriander og ha i kjøttet, som er i ca 4x4 cm biter. Alt må være dekket av marinade. Det kan blandes i en pose eller en bolle du har plass til i kjøleskapet. Kan gjerne stå over natten å trekke smak.

Stek løken myk og gylden i oljen. Ha så i resten av hvitløk/ingefærblandingen og resten av krydderne. Jeg tok nok i litt mer enn det står... Freses videre før tomatpure kommer i, og så 1,5 dl vann. 

Når det har putret litt has det i blender og moses. skyll med siste 1,5 dl og ha det i gryta. Smak til med litt salt. Bland inn yoghurt. Holdes varmt.

Grill/stek kjøttet på sterk varme i ovnen. Ha juicen fra kjøttet i sausen. Siden mitt kjøtt var stekt fra før helte jeg sausen over på slutten, så det ikke skulle bli så tørt.


Tomatsalat, tzatziki (istedet for raita), mangochutney og ris hører til.

NB!
Tro det er bedre å mose løken til sausen i foodprosessor før  den steker, så slipper man blendergriset etterpå. Føler det blir litt mindre jobb. Tester det neste gang.




Kommentarer