Hadde en god oppskrift på biffpasta, men den er blitt borte
vekk. Rester av biffkjøttet og champignongene fra fonduen kom godt med
her. Husker knapt ingrediensene og tror det var en del færre enn det ble i
denne tapningen.
Olje
Smør
Salt og pepper
6 champignonger i skiver
2 fedd hvitløk i skiver
2 sjalottlauk, finsnittet
Frisk timian eller annen urt
½ terning grønnsaksbuljong
1 dl vann
2-2,5 dl matfløte
1 ss soyasaus
1 ss dijonsennep
2 never spinat (fordi de måtte brukes opp)
-
200-250 g spaghetti
Parmesan
Kokeplaten på full guffe, gjerne jernpanne. Litt olje oppi og stek kjøttet i flere omganger, skal bare svis kjapt, ellers blir det seigt. Ta det ut og ha på noen klyper Maldonsalt og runder med pepperkvernen. Kok ut pannen med litt vann for å få bort det svidde. Sett på vann i en stor gryte, 5 liter. Ha i 5 ts salt når det koker, sammen med spaghettien (som gjerne knekkes i to). Ha i spaghettien omtrent 10 minutter før resten er ferdig.
Når de er stekt er det tid for løk, hvitløk og hakket timian.
La det surre litt sammen med soppen.
Buljong, vann, fløte, soya og sennep kokes sammen
med dette et par minutter før spinaten haes i.
Når spaghettien er ferdig er det passe tid å ha kjøttet tilbake i pannen(sausen).
Bland og hell den avrente pastaen oppi. Vend alt godt sammen.
Server med parmesan.
Kommentarer
Legg inn en kommentar