velfylte pannekaker



Pannekakerøren fra igår ble middag i dag ved hjelp av en pakke kyllingkjøttdeig og noe attåt. En rett som kan varieres i det uendelige. Som nevnt tidligere jukser jeg litt og steker pannekakene bare på utsiden, så det går litt fortere og blir dermed mindre os. Middagen hadde om mulig  vært enda bedre med en frisk salat til, men var litt dårlig stelt med oss i dag. To tilårskomne tomater ble broderlig fordelt i stedet.


Pannekakerøre, gjerne med kun Fibra (fullkornsmel)
-
½ stor purre, alt. 1 liten
½ løk   
2 fedd hvitløk
1 chili
2 gulrøtter, grovrives
1 pk kyllingkjøttdeig (400 g)
½ pk kremost, f.eks urter
½ buljongterning
1 ss hvetemel
2 dl vann
1 dl melk
1 ss Worchestershire sauce
Natvigs
Peppermiks
-
Revet ost

Løk (alle) og chilli hakkes og stekes i litt olje. Ha så i de revne gulrøttene og fres videre.

Deretter kommer kjøttdeigen i pannen med det andre og steks igjennom. Strø hvetemel over og bland det godt i. Ha oppi resterende og krydre etter smak.

La det hele pute seg tykt, mens pannekaker stekes.

Legg en strimmel fyll på den ustekte siden og brett sidene over.

Bruk gjerne stekespaden for å forflytte det hele over i en ildfast form (trenger ikke smøres). Legg fylte pannekaker side om side i formen. Strø over revet ost. Evnt også mellom lagene om det blir flere.

Stekes til det er gyldent og putrer (ca 20 minutter ved 225-250 grader).

En enkel salat (med vinaigrette) er godt til dette.

Kommentarer