sitrusscampi



Alenekveld og litt fråtsebehov.  Hva bedre enn å fråtse i scampi tenker jeg. I allefall i 29,5 grader varmt. Iskald Vodka tonic i glasset er heller ikke feil. I scampiene ble det ikke vodka, men akevitt. Og mye annet godt.

9 rå scampi
1 ss akevitt
Skall av 1 lime
Saft av 1 sitron
1 ss sukker
2 ss fishsauce
6 asparges
1/3 squash
2 fedd hvitløk, hakket
Sesamolje
Maldonsalt
Pepper
Chillipepper/flakes
Solsikkeolje til steking
Masse hakket koriander hadde jeg ikke, men det bør være med

Tin scampiene, hjelp gjerne til med kaldt vann. 
Pill av skallet. Jeg beholder ”halen” på.  


Vask limen og rens grønnsakene (brekk av nederste på aspargesen).

Bland sitronsaft, fishsauce, akevitt, sukker og revet limeskall.

Stek grønnsakene og hvitløk, ha på salt, pepper og 1 ts sesamolje. 


Legg det til side og stek scampiene et minutt på hver side. 

Hell over sitronblandingen og kok til rekene er blitt rosa igjennom 
(1 minutt til), ha litt salt på. Ta ut scampiene og reduser sausen litt.


Ferdigkokt quinoa hadde jeg i kjøleskapet. 
Perfekt å dandere det på. Kald selvfølgelig, er jo tross alt 29.5 grader i skyggen. 
Ris eller nudler kan man jo ellers ha til.



Kommentarer