østerskylling



Litt småjuks i dag, men et ønske utenfra. Kan nok enkelt lage tilsvarende med et par orientalske sauser, som antagelig også er juks, man bør vel helst dyrke østersene og sesamen selv. Ikke så voldsomt til oppskrift m.a.o., men et tips og en variant over et kjent tema her i huset.

Altså (i omtrent riktig rekkefølge):
1 ss olje
1 liten løk i tynne båter
1 gulrot i skiver
Noen stilker/klumper broccoli
Ditto blomkål
6-8 medium champinoner i skiver
2 kyllingfileter
2 fedd hvitløk, hakket
Pepper
Maldonsalt
En skvett vann
1 ss (lys) soyasaus
1 ss ketjap manis
1 pose oyster/sesam wok-saus (alternativt 4 ss oystersauce, 1  ss sesame oil og 1 ss chilisauce)

Skjær grønnsakene i biter som beskrevet. Husk at broccoli og blomkål må splittes litt så det ikke tar for lang tid i forhold til resten. Stek i stekepanne i litt olje til de mister ”råheten”.

Tilsett kjøtt i terninger og hvitløk. Krydre med (en klype)salt og pepper. Stek i ca 5 minutter til. Ha i litt vann og sausene, og la det redusere litt. Litt maizennajevning for tjukkere saus.

Ris til.





Kommentarer