pestoblokkfisk



Sto her uten mål og mening med en halvtint torskeblokk. Eller målet var jo å få en middag ut av den, men noen plan fantes ikke. Synes å erindre jeg hadde lest en overskrift ang. torsk med pesto, og hadde faktisk litt pesto i kjøleskapet (bortelaget sådann). Pesto og fløte er jo godt til pasta, så burde også passe til fisk. Retten klaskes sammen på to minutter, men trenger bortimot en halv time i ovnen. Smakte skikkelig godt, men hadde skilt seg litt. Spiller jo egentlig ingen rolle synes jeg, men mulig resultatet blir penere med kremfløte.

1 torskeblokk, 400 g
Sort pepper
Sitronpepper
Maldonsalt
150 g pesto
1,5 dl matfløte
2 tomater
50 g gulost, revet eller skiver

Sett ovnen på 225 grader.


Smør en liten ildfast form (trenger ikke være så mye plass rundt fisken). Del blokken i 3 biter og legg på tvers i formen. Strø på litt flaksalt, sitronpepper og kvernet pepper. Ta en stor klatt pesto på hver bit og hell fløten over/rundt.


Skjær tomatene i skiver og legg dem på toppen. Litt salt og pepper på tomatene. Dekk med ost og stek i ca 30 minutter om fisken er delvis frossen. Tint fisk er nok ferdig på 20.

Ris og broccoli passet godt til.

Kommentarer