resteeggekake



Innlegg nr. 200 blir en vri på hverdagsfavoritten "skånsk eggekake", en litt mektigere utgave. Ideen kom da jeg kun hadde en liten pakke bacon. Dukket ned i fryseren og fant et par kyllinggrillpølser jeg kunne  drøye det med. Tenkte da at poteter og løk ville komplementere dette ganske godt, men da jeg ikke hadde potetrester ble det kokt makaroni istedet. 


1 ss olje/smør
1 pk bacon, ca 110 g
2 grillpølser (kylling)
1 løk (eller purre)
1/2 l kokt makaroni eller andre pasta/potetrester
Flaksalt
Sort pepper
(Peppermiks e.l.)

Eggekakerøre:
4 egg
1/2 l melk
1 dl hvetemel
1 ts salt

Klipp opp bacon og pølsene i biter og ha i en stekepanne med oljen/smøret og stek det gyldent.

Ha i makaronien (potetterninger) og stek videre noen minutter på middels varme. Krydre godt.


Kok opp melken til røren. Knekk eggene i en bolle. Pisk sammen egg, kokende melk og hvetemel. Tilsett salt og hell dette over baconblandingen i stekepannen.

Sett på et lokk, skru ned varmen på platen til mellom 1 og 2. La det stå til eggemassen har stivnet (ca 20 minutter).

Server med salat.


Kommentarer