sitronlaks på pilaffrisseng



Deilig med noe lett mat igjen etter de tre obligatoriske dagene med fårikål. Valget falt på laks som ble dampet på pilaffris, skikkelig søttitalls. Mulig fennikelen gjorde den litt mer moderne.. Her kan både rød og hvit fisk brukes. Særlig fotogen ble retten ikke, men smaken var veldig god. 

1 ss olje
1 ss smør
1 purre
1 eple
1 liten fennikel
Noen klyper flaksalt
Pepper
3 dl ris
1 grønnsaksbuljongterning
5 dl kokende vann
1/2 sitron
500 g laks (eller annen fisk)
Sitronpepper

Til servering:
1/2 sitron
Rømme/yoghurt
Persille


Vask og rens grønnsakene. Skjær alt i små terninger. 

Stek dette i smør og olje til det mykner. Jeg brukte min sautépanne.
Man kan også bruke en dyp stekepanne eller vid gryte.

Skyll risen og tilsett denne sammen med litt salt og pepper. 
La dette frese sammen noen minutter. 

Tilsett buljongterningen og vannet og rør noen runder til terningen har løst seg opp. 
Skvis sitronsaften over og sett på lokk. Varmen skrus litt ned. 
La det småkoke i ca 10 minutter. 

Krydre laksebitene med sitronpepper og legg dem så på risen. 

Damp under lokk til fisken er ferdig (ca 10 minutter), såvidt gjennomkokt. 

Server med sitronbåter og en rømme-/yoghurtklatt. 
Hakket persille var planlagt å ha på, men butikken var tom for det idag. 
Tomatsalat blir servert til neste gang.


Kommentarer