torsdag 11. oktober 2012

carbonara på nytt vis



Prøvde en ny vri sist. Ingen revolusjon akkurat, men ble til da jeg skulle hindre bacon/hvitløkblandingen i å bli helt svidd. Ble såpass vellykket at jeg valgte denne metoden også denne gang. Synes den ble mer smakfull og kremet. 

Samme ingrediensene som vanlig:
1 ss olje
Ca 150 g bacon
2 fedd hvitløk
2 dl matfløte
70 g (smakfull) gulost
2 egg
Nykvernet pepper
Flaksalt
Revet parmesan
200 g spaghetti
5 liter vann
5 ts salt

Kok spaghetti i godt saltet vann. Brekk den i to før den has i gryten. Kok etter pakkens instruksjon og hell fra vannet.

Bacon stekes gyldent og hakket hvitløk has med mot slutten. 

Tilsett fløten og la det koke inn litt. Smelt osten nedi. 
Om det blir vel tjukt, kan man ha en liten øse pastavann i.

Bland pastaen oppi sausen og knekk eggene så i, 
før det blandes videre til eggene har stivnet litt. 
Ha godt med nykvernet pepper på. Smak om det trengs (flak)salt. 

Server med mer pepper, parmesandryss og en tomatsalat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar