crapsticks i gyldengrønn ris



Ikke mye fristende i skapene her idag. Fant en pakke crabsticks, av alle ting, helt bakerst i fryseren. Utfordingen var å gjøre dem spiselige. Fikk det sånn tålelig bra til synes jeg iallefall selv. Bruker det egentlig bare i kabaret til jul, så de hadde nok ligget der en stund.. De noe besynderlige grønnsaksmålene er pga ymse restefunn i kjøleskapet.

2 dl kokt ris (jeg pleier ha ferdigkokt i fryseren)
1 pk crabsticks eller tilsvarende mengde reker (ca 1/2 kg med skall)
3/4 løk
1 sjalottlauk
3 fedd hvitløk
1/2 fennikel
1/4 gul paprika
1/3 pakke frossengrønt (dagens var med broccoli, erter og sukkererter)
Noen dryss chiliflak
1 lime
1 ts sesamolje
1 ss nam pla, fiskesaus
Salt og pepper

Til servering:
Limebåter
Ketjap manis



Brun skivet løk i olje, ha oppi snittet fennikel, hakket hvitløk og paprika i biter. Skru ned varmen litt og fres det videre til det mykner. Ha oppi frossengrønt, kokt ris og chiliflak. Dette skal så bli skikkelig varmt.

Skjær de tinte crabsticksene i to og ha dem i pannen og la de bli gjennomvarme. Bland inn limejuice, sesamolje og nam pla. Noen klyper flaksalt og nykvernet pepper må til. Server med limebåter og ketjap manis.

Kommentarer