rispytt med spekeskinke



Etter utenlandstur og dermed nærmest tomt kjøleskap (men med ymse små langtidsholdbare rester) ble denne retten til. Resultatet var knallbra om jeg skal si det selv.

Til en sulten pers:
50 g spekeskinke
50 g kraftig ost (rochefort e.l.)
1 1/2 - 2 dl kokt ris
1/4 løk
1 fedd hvitløk
100 g broccolitopper (fryste)
1 neve erter
Pepper
Flaksalt
3 cherrytomater
1/2 lime
2 ts ketjap manis
1 ts olje


Hakk løk og hvitløk, og stek i olje til det mykner. Ha i broccolibukettene, ris og erter og stek videre til alt er godt og varmt. Kverne noen runder pepper på og en klype salt. Trenger ikke mye, da skinken og osten inneholder mye salt. 


Skjær tomatene i biter og osten i terninger, og ha dem over i pannen. Skvis over limesaft og hell på ketjapen. 

Server med skinken over, og ekstra ketjap manis.


Kommentarer