asiatiske kyllingbiter med ketjapgrønt



Dette er skikkelig digg, og ganske å kjapt å lage, særlig om man multitasker med to stekepanner. Risen tar jo sin tid, så det må settes på i forkant. Jeg koker alltid masse ris, så fryser jeg ned det som er til overs i poser. Bare hiver det i microen et par minutter, så er den klar.

Litt olje
1 purre
3 sjalottlauk
1 rødløk
1 rød paprika
2 store hvitløksfedd
chiliflakes
1 klump ingefær
1 ts sesamolje
2-3 ss ketjap manis
1-2 ss fiskesaus
---
3 kyllingfileter
Flaksalt
Pepper
3 ss brunt sukker
2 ss eddik 7%
2 ss fiskesaus
2 ts sesamolje

Jeg begynner med grønnsakene. Vasker, renser og deler opp i passe biter. Skrell hvitløk og ingefær, finhakk dette. Kyllingfiletene skjæres i terninger, ca 2x2 cm. 


Ha litt olje i en dyp panne (wok) og sett over sterk varme. Stek grønnsakene til de blir møre og får litt farge. Ha oppi halvparten av hvitløk/ingefæren og et dryss chiliflak. Stek et par minutter til og tilsett så sesamolje, ketjap og fiskesaus. La det koke sammen litt. 

I en annen panne stekes kyllingbitene (i litt olje) sammen med chiliflak, resten av hvitløk/ingefæren, litt salt og pepper. De trenger knapt gjennomstekes. Hiv oppi det brune sukkeret, eddiken, fiskesaus og sesamolje. Kok opp og la det trekke et par minutter. 


Dander kylling og grønnsakene på jasminris. 

Kommentarer