carbonara-fetter med purre & bacon



I denne søte purretid liker jeg å putte den både her og der. Fant rasende billig purre på Rimi, så da måtte jeg hamstre. Purre er jo digg både stekt og kokt. Kombien bacon/purre er jo bænkers, så da måtte det jo funke i en slags carbonara.


1 pk bacon
1 middels purre (inkl det meste av det grønne)
1 fedd hvitløk
1 ss olje
1 øse pastavann
Pepper (nykvernet, sort selvsagt)
2 egg 
1,5 dl matfløte
50 g revet cheddar
2 ss revet parmesan
Mer pepper
1 klype flaksalt
250 g spaghetti
Ekstra parmesan

Sett på vann til spaghettien i en stor gryte og ha oppi salt når det koker (ca 1 ts pr liter vann). Kok spaghettien til ønsket tyggemotstand. Hell fra vannet, men spar litt(ca en øse).


Ha egg, matfløte, pepper, ostene og litt salt i en passe skål og bland dette godt sammen med en gaffel.



Klipp opp baconet og stek i olje på middels varme. Ha oppi strimlet purre og hakket hvitløk når baconet er gyllent. La dette steke på lav varme mens spaghettien koker. Ha en øse pastavann fra gryten i purreblandingen etterhvert, og la det redusere noe.



Ha den avrente pasten over dette i stekepannen og bland litt. Hell over eggeblandingen og vend den inn til den tykner og osten smelter. Server med ekstra parmesan og gjerne en salat.



Kommentarer