ketjapspidd av kylling



Etter å ha prøvd ymse sammenblandinger av asiatiske sauser, har jeg vel kommet til at det er ketjap manis (det sorte gull) som gir den ultimate smaken. Idag får den hovedrollen, eller nærmest solorollen. 

Trespidd
4 kyllingfileter
1 dl ketjap manis (søt soyasaus)
1 ts sesamolje
2-3 fedd hvitløk
2 cm ingefær
1 ts chiliflak
Sesamfrø

Legg spiddene i vann en stund før mekkingen.

Bland sammen ketjap, sesamolje, chiliflak (eller strimlet frisk chili og man har), hakket/revet hvitløk og ingefær.


Skjær kyllingfiletene i strimler på langs (fikk 3-4 strimler av hver filet) og mariner i soyablandingen en halvtimes tid eller fem (sett i kjøleskap om det skal stå utover en time).



Tre strimlene på spiddene, strø på seamfrø og grill dem 5-10 minutter. Jeg bruker som regel grillinnstillingen i stekeovnen. Legger spiddene på rist over en langpanne (med litt vann i bunn så det ikke brenner seg). Marinaden kokte jeg inn til en sirup og serverte til.


Idag ble spiddene servert med ovnsstekte potetbåter, jasminris, gulrotstaver (sunnhetsalibiet) og søt chilisaus.

Kommentarer