lørdag 17. november 2012

svinesaus med fennikel



De fleste middager her i huset blir til på lykke og fromme utfra innholdet i skuffer og skap, denne intet unntak. Er noen dager siden jeg lagde den, men den har vært med som lunsj et par dager etter det. Fant et lite notat om hva jeg hadde i, for det er helt ute av mitt hode. Fennikel er utrolig godt, og passer godt med både fisk og "lyst kjøtt". Jeg pleier ofte bruke svinedeig, men vanlig kjøtt- eller kyllingdeig går nok også bra i denne sausen.

Litt olje
1 gul løk
1/2 rød løk
1/2 purre
1/2 fennikel
3 (små) gulrøtter
1 stor potet
2-3 fedd hvitløk
400 g svinedeig
Litt salt
Sort pepper
3 laurbærblad
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
500 g passata eller 1 boks finhakkede tomater
2 dl vann
1 buljongterning (kjøtt-)
1-2 ss worchestershire sauce
1-2 ss sweet chilisaus eller ketjap manis (eller en klype sukker)
1/4 kg pasta


Løk, fennikel og purre hakkes og freses i olje i en dyp stekepanne eller en gryte.


Potet og gulrøtter skrelles og rives grovt for så å has over i pannen. La det steke sammen til det mykner og ha i kjøttdeig, hakket hvitløk og urter.


Når kjøttdeigen har skiftet farge og blandet seg med grønnsakene er det tid for tomater og buljong (vann).

La det småkoke minst en halv time og smak til med worchestershire- og chilisaus.

Server på spaghetti eller annen ønsket pasta og ha revet ost over.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar