bacon- & rosenkåltagliatelle



En kjapp liten pastarett på litt "julete" ingredienser. Det ble nok til middag til én, og lunsj imorgen.

1 ts olje
75 g lutefiskbacon (dvs i småbiter)
75 g champignon, mine var små så delte dem bare i 2.
100 g rosenkål, hver delt i 4 båter
1/2 purre i strimler
2 fedd hvitløk, hakket
1 klype flaksalt
Sort pepper
1/2 terning kyllingbuljong
1 dl vann
1 dl matfløte
1 ts Worchestershiresauce
2 ss eplejuice elle hvitvin
1 neve cherrytomater
1 pk fullkorn tagliatelle (250 g)
Revet parmesan

Sett på vann til pastaen. Ha i salt og kok pastaen som du liker den (eller etter det som står på pakken). Jeg hadde fersk pasta idag, og la den da i vannet først når sausen var nærmest klar.


Fres bacon og champignon i oljen til baconet får litt farge. 

 Ha oppi purre, rosenkål og hvitløk og stek noen minutter til. 

Krydre og ha oppi buljong, vann og fløte. 
La dette putre til grønnsakene er blitt møre. 


Ha oppi cherrytomater delt i to. Tilsett Worchestershiresauce og eplejuice, og smak til. Bland inn pastaen og server med parmesan.



Kommentarer