laksetorsk i krydret kokosmelk



Idag ble det fisk med indiske krydder. To forskjellige fiskeslag faktisk, og to forskjellige krydderblandinger. Rest av en kokosmelkboks fant også veien ned i gryta. Det ble ganske sterkt pga tandoorikrydderet, så slang på litt yoghurt naturell ved servering for å mildne. Dette er nok til 1-2 personer.

1 løk, kuttet litt på kryss og tvers
1 ss olje
3 fedd hvitløk, hakket
1 bit ingefær, finhakket
2 ts tandoorikrydder
1/2 dl vann
1/2 boks kokosmelk
2 ts koriander paste
1 ts garam masala
1 klype sukker
1 bit laksefilet
1 bit torskefilet
1/2 sitron, saften
(Hakket koriander)

Løk freses i olje i en gryte sammen med tandoorikrydderet. Tilsett hvitløk og ingefær etterhvert. Hell på vannet for å hindre at det svir seg. La det putre et kvarters tid. Tilsett mer vann om det koker bort. 

Ha så i kokosmelk, koriander pasta, garam masala og sukkeret. La dette småkoke ca fem minutter. Smak til om det trengs mer krydder, eller evnt litt salt. Det var litt salt i krydderblandingen jeg brukte, så trengte ikke tilføre noe mer.

Når tilbehøret er klart er det tid for å ha oppi fisken, i terninger, og sitronssaften.

Sett på lokk og ta gryten bort fra platen. La det stå ca 5 minutter, så er det klart. Ha gjerne hakket koriander på.

Jeg serverte med ris, snittet rødløk, yoghurt og mangochutney.

Det er ingenting i veien for å bare bruke en fiskesort eller f.eks scampi/reker.

Kommentarer