rotstappe



Røkt julepølse idag. Husket for en gangs skyld at vi ikke er så glad i den tradisjonelle julepølsen. Men med røkt pølse passer det ikke like godt med surkål, så da ble det rotstappe. Fant et knippe røtter i skuffen, og alle bortsett fra den røde fikk bli med.

1/2 liten kålrabi
1 stor eller 2 medium gulrot
1 søtpotet
2 mellomstore potet
2 ss smør
1 ss hvetemel
2 dl melk (eller fløtemelk)
1 ts salt
Sort pepper
Revet muskat


Røtter renses, vaskes og kuttes (hadde omtrent samme mengde potet, gulrot og søtpotet, og dobbelt mengde kålrabi). Kok i vann til de er myke.


Hell fra vannet og stapp ivei. Tilsett en klatt smør og en ss hvetemelk. Spe med melk og la det putre minst 10 minutter, så melsmaken blir borte.

Smak til med salt, pepper og revet muskat.

Server med den nevnte røkte julepølsen, stekt med rødløkbåter. Kokte mandelpoteter og ymse senneper dertil.


Kommentarer