rotgrateng



Skikkelig digg tilbehør av juleresterøttene i kjøleskapet. Knall til møre nakkekoteletter, men sikkert til mye annet også, i den grad man trenger noe mer i det hele tatt. Her kan man selvsagt bruke de røttene man har.

1 grønnsaksbuljongerning
Vann
3-4 poteter
3 gulrøtter
1/4 kålrabi
1 løk
1 ss olje
1 ss smør
2 fedd hvitløk
1 kartong fløte
1 dl gr.sakskraft (fra kokingen)
S&p
100 g ost

Grønnsakene skrelles og vaskes. Poteter og gulrøtter i skiver, ca 1 cm tjukke, kålrabien i terninger. Legges i gryte med buljongterning og vann så det nesten dekker. Kok og og la det putre 7 minutter.  

Hell av vannet (men ikke kast det). 


Løken skjæres i skiver og mykstekes i olje og smør. 


Smør en ildfast form, ca 20x30 cm, og ha i grønnsakene. Fordel løk og hakket hvitløk over, i tillegg til pepper og i underkant av en ts salt. Hell over fløten og 1 dl av grønnsakskraften. Sett i ovnen på 200 g (midt i) og stek 20 minutter. 


Dytt grønnsakene litt sammen i formen og ha på revet ost. Stek videre til den har fått fin farge. Her fikk den 45 minutter totalt i ovnen. Om man ønsker en mer kremet variant kan man koke grønnsakene i fløten, 1 dl vann og en halv buljongterning før det has i formen (i stedet for kun buljong).




Kommentarer