pestomarinert kylling



Perfekt i disse grilltider, men funker fint å ovnsstekes også (noe jeg gjorde denne gangen). Jo lenger man har tid å marinere, jo bedre. Jeg er en dårlig planlegger, så her ble det maks en time på benken. Servert med denne soyasjyen og blomkålstappe. Både marinaden og sausen er også god til laks.

0,5 dl olje
0,5 dl hvitvin
1 stooor ss pesto (brukte bortelaget)
1/5 ts chiliflak
1/2 løk i biter
2 fedd hvitløk, hele, men knust litt flate
En håndfull frisk basilikum, grovhakket
Nykvernet pepper
5-600 g kyllingfilet


Bland sammen ingrediensene til marinaden og ha den i en bolle eller en pose. 
Stikk noen huller i kyllingfiletene med gaffel og ha dem i marinaden. 


Pass på at marinaden kommer til overalt. 
La det så kose seg på kjøkkenbenken en times tid, eller i kjøleskap i timesvis.

Grilles, eller stekes i ovn ca. 25 minutter ved 200 grader. 
Fres opp litt på slutten om det ser litt blast ut (med grill eller varmluft).


Her med nevnte blomkålstappe og soyasjy, og selvsagt noen søte tomater.



Kommentarer