asiatisk pannesei



Her ble det knapt med bilder, da jeg egentlig tenkte dette ikke var noe å legge ut. Men da tok jeg skammelig feil. Det smakte nydelig. Hadde en seiblokk og noen påbegynte pakker frossengrønnsaker liggende og tenkte ut en asiatisk vri som det hender jeg bruker på svin eller kylling. Dette er kjapt å smelle sammen, særlig om man lar fisken tine i kjøleskapet fra morgenen av.



Nok til 2 sultne (eller kanskje 3 med ris til)
1 seiblokk 400g
1 ss sesamolje
1 ss chili/blacbean oljepasta
Litt rapsolje e.l.
1/2 løk
1/2 pk rosenkål/broccolitopper
1/2-1 pk aspargesbønner
1/2 pk selskapserter
3 vårløk
1 tomat
3 ts tamarindpasta
2-3 ss ketjap manis/søt soyasaus
1-2 ss fish sauce
(Koriander)

Halvtin seiblokken og skjær i skiver på tvers (ca 2 cm brede)
Skjær løken i smale båter og vårløken i ca 2 cm biter.

Ha oljer og sesampasta i en dyp panne og fres løken litt i dette. 
Ha i frosne grønnsaker (minus erter) og fres noen minutter til på sterk varme. 
Legg fisken over, bre tamarindpasta over denne. 
Strø over vårløk, ertene og tomat i biter. Hell over ketjap og fiskesaus. 
Ha lokk på pannen og la det hele få noen minutter til over varmen, 
til fisken såvidt er kokt. 
Server med hakket koriander over om du har.




Kommentarer