stekt skrei med sjalottbacon & balsamicosaus


Fant nydelig billig skreifilet på butikken idag. Her kan man selvsagt bruke vanlig torskefilet også, men helst med skinnet på. Bacon og torsk er jo deilig, så da ble dette resultatet. Det smakte fantastisk godt.

1 skreifilet med skinn, ca 1kg
Flaksalt
Sort pepper
Olje til steking
1 klatt smør
1 nett sjalottlauk
4-5 skiver bacon
1 dl balsamico
1 dl halvtørr sherry (eller hvitvin)
150 g smør i terninger
(1 ss ketjap manis)
1 sitron

Legg skreifileten under kaldt, rennende vann en halvtimes tid før steking.

Rens sjalottløk og del dem i to på langs (fire om de er store).
 Klipp baconet i biter. Stek i litt olje i en liten gryte eller panne til løken er myk og 
det hele har fått litt farge. Litt salt og pepper må til.

Del fisken i passe biter og dryss flaksalt og pepper på begge sider. 
Ha olje i en middels varm stekepanne og legg fisken med skinnsiden ned. 
Ha i litt smør og stek til den såvidt flaker seg, 
snu den og gi den noen sekunder på kjøttsiden.

Kok opp balsamico og sherry og kok inn til halv mengde. 
Ta av platen og pisk inn små smørterninger. 
Sausen må ikke koke etter dette. Smak evnt til med søt soyasaus.

Server med sitronbåter, ertepuré og søtpotetmos.


Glemte å ta bilder av det ferdige resultatet, så her er fra dag to 
(med skilt saus, men dog nystekt skrei).

Kommentarer