karibisk høyryggfilet med mofongo & stekt kål



Hjem fra karibiaferie til en overmoden høyryggfilet og lite annet i kjøleskapet enn en søtpotet og litt rødkål. Den overmodne biffen ble penslet med sriracha og ketjap for å drepe eventuelle innbilte lukter og smaker. Søtpoteten ble i ekte Puerto Ricansk ånd most og kålen frest med litt hvitløk. Mofongo er vel egentlig ikke noe annet enn moste (rot-)grønnsaker og/eller aller helst plantain (en type grønn banan). Plantainen blir altfor søt for meg og gjerne også fritert før den moses, ikke helt min greie. Men søtpotetmofongo har jeg jo laget tusen ganger uten å vite det. Er litt usikker på om kålen er særlig karibisk, men både sesamfrø og hotsauce ble observert under ferien.

Nok til 2:
1 høyryggfilet ca 400 g
Godt med sriracha
Søt soyasaus
1 stor søtpotet
3 fedd hvitløk
1 god klatt smør
En klype flaksalt
Sort pepper
1 ss olje til steking
1 kløft rødkål
1/2 rødløk
Mer sriracha og søt soyasaus
Tahini (valgfritt)

Skrell og del søtpotet og hvitløk i biter. 
Ha i en gryte og dekk med vann. 
Kok opp under lokk og la det koke til potetene er myke. 
Hell av vann og mos det hele grovt. 
Ha i smør og smak til med salt og pepper. Hold dette varmt.

Pensle fileten godt med sriracha og søt soyasaus på alle kanter. 
La den gjerne hvile en stund i romtemperatur for steking/grilling. 

Ha olje i en varm panne og stek kjøttet maks et par minutter på hver side. 
Ta ut kjøttet og la det hvile under folie.

Snitt rødløk og kål tynt.

Ha dette så i stekepannen sammen med litt mer olje og fres til det mykner. 
Smak til med søt soyasaus, sriracha og tahini.

En smak av karibien - Nesten


Kommentarer