kretisk lam



Hadde litt lammekjøtt i fryseren. Liker ofte å lage tomatisert gryte med varme krydder av dette (gresk eller indisk), men hadde indisk i går så ønsket en annen smak i dag. Denne gryten er dog også greskinspirert, men langt unna gårsdagens middag.

Til 4 personer:

1 kg lammebiter med bein (fårikålkjøtt)
Bruk det du har av røtter, jeg fant:
1 polkabete
1 gulbete
3 gulrøtter
1 bit kålrabi
1 hel hvitløk
1 pose sjalottløk
2 ss livenolje
Ca. 2 dl hvitvin
Greske urter
3 laurbærblader
3 dl kremfløte
150 g feta
Hakket persille (blad-)
Sitronbåter til servering

 Finn frem det du har av rotgrønnsaker. Rens, skrell og skyll.


 Del i passe biter.

 Del hvitløken i båter (behold gjerne skallet på), 
skrell løken (del dem i to om de er litt store).



 Krydre med urter, salt og pepper, ha grønnsaker og kjøtt i en slow-cooker 
og hell over vine og olje.
Sett slow-cookeren på lav varme (koketid 8 timer).
Tilsett litt vin (eller vann) underveis om det virker litt tørt.

Etter 4 timer tilsettes fløten og etter ytterligere 2 timer tilsettes fetaen.

Etter tilsammen 8 timer er herligheten ferdig. 
Server med hakket persille, sitronbåter og gjerne moste poteter.

Kommentarer