bøff stroganoff



En gammel 70-tallsklassiker på menyen idag. Siden vi hadde potetstappe igår serverte vi risoni til denne. Denne ble inspirert og komponert ut fra 15-20 søk på den store verdensveven.

2 løk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
2 ss olje
Ca. 800 g flat iron steak (biff/mørt kjøtt)
250 g små champignoner, hele eller delt i to
2 ss tomatpure eller 4 ss hakket tomat
2 ss hakket soltørket tomat
2 dl kraft/oksebuljong og vann
2 dl kremfløte
1 ts paprikakrydder
1/2 dl brandy/cognac
2 store ts dijonsennep
Salt og pepper
1ts worchestersaus
Et dryss tørket dill eller en neve hakket frisk
1,5 dl rømme
Hakket sylteagurk


Fres løk og hvitløk i en gryte i litt olje til det blir mykt. 
Krydre med paprikakrydder. Tilsett tomat/tomatpure og fres litt til. 

Ha så i en oksebuljongterning og vann eller tilsvarende mengde oksekraft.
 La dette putre noen minutter før fløten has i.
 Kok opp og putre noen minutter til det tykner litt. 
Smak til med sennep, brandy, dill og worchestersaus.


På ferten av bøff.

Skjær kjøttet i strimler, ca. 1,5 x 5 cm. 
Brun kjøttet raskt i olje. Saltes og pepres og tas til side. 
Ikke ha alt i pannen på en gang. 
Kok ut pannen med litt vann og ha dette i gryten med løken. 


Brun champignonene i litt smør og legg dem til side med kjøttet.

Kok opp sausen og tilsett kjøttet, soppen og rømmen. 
La dette trekke til det blir gjennomvarmt.

Serveres med potetstappe eller risoni og hakket sylteagurk. 
Jeg blandet sistnevnte i gryten.




Kommentarer