flatbiffgryte i ovn



Flatbiff passer jo ikke som man skulle tro til biff, i alle fall ikke slik jeg liker den; mør og blodig. I denne gryten brukte vi det vi hadde liggende av grønnsaker: noen "knaskegulrøtter", pastinakk og fennikel. Den så litt trist ut, men smakte nydelig. Var litt spent på langtidskoking i propanovn, men den ble helt perfekt. Krydderhyllen var litt laber så tidlig i sesongen, men med en god peppermiks og urtekryddermiks ble smaken som ønsket (selv om jeg gjerne skulle hatt et par laurbærblad). Søtpotetmos var perfekt til. 


Til 3-4 pers:
800 g flatbiff
2 store rødløk
3-6 fedd hvitløk
1-2 pastinakker (eller annen rotfrukt)
5-6 små gulrøtter eller 2-3 vanlige
1 fennikel
Salt og pepper/peppermiks
Ca. en halv pose brunsauspulver
2 dl rødvin
3 dl vann
(2 laurbærblad)
Et dryss urtekrydder

 Flatbiffen skjæres i biter ca 3x3 cm.

Brunes raskt i olje før de pepres og saltes. 
Hadde ca 1/3 av kjøttet av gangen i stekepannen.

 Vask og rens grønnsakene. Pastinakken ble skrelt.

  Grønnsakene deles så i grove biter og brunes i samme panne som kjøttet.
Tilsett mer olje om det trengs.

Ha kjøtt og grønnsaker i en ildfast form (helst med lokk).
Strø over sausepulver og urtekrydder (evnt. også laurbærblad).
Stekepannen kokes ut med rødvin, som helles over gryten. Tilsett også vannet.
Sett på lokk (eller bruk aluminiumsfolie). og sett i ovn som er satt på 140 grader C.
La gryten stå i ovnen i ca. 4 timer.

Så kanskje ikke så delikat ut, men det var ikke noe å si på smaken.




Kommentarer