mintsaus til lam



Fant ikke mintgelé til påskelammet hos min faste grønnsakshandler og det var jo litt krise. Har tidligere kjøpt mintsaus i stedet for gelé. Googlet litt og fant ut at sausen var litt enklere å lage. Kun tre ingredienser. Det var et godt valg.

1 bunt mynte
5 ss sukker 
8 ss riseddik/hvitvinseddik (brukte vanlige spiseskjeer, ikke måleskjeer)

Sukker og eddik kokes til sukkeret smelter. 



Mynten skylles, renses fra stilkene og finhakkes. 
Foodprosessor er nok det enkleste her. 
Jeg brukte blender, men det var litt klønete. 
Hell sukkervannet i en tynn stråle ned i blenderen/prosessoren 
mens bladene hakkes. Sjekk underveis så den ikke blir for "suppete". 


Ha "sausen" over i en liten skål, dekk til om den ikke skal serveres med det samme. 
Bør serveres romtemperert. 


Kommentarer