påsken 2017

Vi har ikke noe spesiell tradisjon i påsken. Det viktigste er god tid og lange gode brunsjer, gjerne med sild og annen sjømat. To middagsretter må vi dog ha i løpet av påsken; bacalao og lammestek.

Vi startet påsken med nydelig ægirmarinerte svinekjaker med fløtestekt rotgrønnsaker. Jeg kan nok ikke ta æren for førstenevnte (og knapt sistnevnte) da det bare var å varme opp kjakene (i folie i ovn) og koke inn sausen. Rotgrønnsakene lå i en pose i frysedisken, så her var det bare å tømme dem i en ildfast form, tilsette noen hakkete hvitløksbåter og helle over passe med kremfløte. Litt salt, pepper og urteblanding ble strødd på.

Dag to ble det entrecotegrilling i frisk bris med grillet asparges og kryddersmør.

På tide med litt fisk. Et nydelig raust ørretfiletstykke med skinn ble lagt i en fiskegrillrist med salt og pepper på skinnsiden og ditto, samt masse dill, basilikum, sitron og olje på kjøttsiden. Grillet dette med skinnsiden ned til den såvidt var gjennomvarm, dvs fortsatt litt rå. Salat med avocado og feta i tillegg til rømme, mojo, og diverse andre dipper.

Siste middag på hytta ble langtidsstekt flatbiffgryte med søtpotetmos.

En kjapp middag da vi kom hjem var "carbonara" med rester av grønnsaker og litt spekepølse i tillegg til bacon.

Nå har jeg lagt klippfisk i vann til bacalaoen langfredag (dvs det skjedde i går). Middag blir en toretters med rester fra de to siste dagene.

Lammesteken til 1. påskedag er tatt ut av fryseren til tining. Den skal spekkes med masse hvitløksfedd og serveres med chimichurri, potet- og rotgrateng, stekte asparges og tomater, svartsurbærgele, mintsaus og en sjybasert saus. I alle fall er det planen så langt. Kanskje også ratatouille.

Kommentarer