dillmajones



Vi prøver å få litt sommerstemning på båttur i det kjølige været ved å fråtse litt i skalldyr. Reker, scampi og krabbeklør er innkjøpt. Også deilig hvitvin. Så da er det bare å kle godt på seg. Denne dillmajonesen blir med på tur sammen med mer dill, sitron, hakket rødløk og knekkebrød. En liten ost eller to får også bli med på turen.

1 egg
2-3 hvitløksfedd
1 klype flaksalt
1/2 ss dijonsennep
1 ss hvivinseddik
1 dasj sitronsaft
Dillstilker
2 dl solsikkeolje

La ingrediensene være romtempererte. 
Ha alt i et beger med litt høye kanter. 

Sett oppi stavmikser og kjør til alt har en jevn tykk konsistens. 
Smak til med salt og pepper. Evnt litt mer sitron? 
Hakk gjerne litt mer dill og rør inn på dette tidspunktet. 
La majonesen stå litt i kjøleskapet før servering så smakene får satt seg litt.


Kommentarer