julekrydret rødkålsalat



Et friskt tilbehør til julelunsjens kjøttretter etter at rødkålen var spist opp. Dvs hadde et kvart rødkålhode igjen etter nevnte rødkål og fant da denne salaten fra Lise Finchenhagen. Dvs; jeg hadde ikke alle ingrediensene så jeg måtte bytte ut appelsinen med mandariner og erstatte noen av krydderne. Godt ble det likevel.

2 ts flytende honning
0,5 dl mild olivenolje eller rapsolje
Saft og skall fra 2 mandariner
Saft og skall fra 1/2 sitron
1/2 ts kanel
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
Et dryss garam masala (i mangel av kummin)
Et dryss allehånde

1/4 rødkål
2 gulrøtter
1 eple
Noen never koriander
Salt og pepper

Vask sitrusfruktene godt og rasp skallet i en passe serveringsbolle. 
Tilsett honning, juice fra fruktene, krydder og olje. 
Pisk dette godt sammen. 


Kålen finsnittes og has i bollen. 
Gulrot og eple skrelles og grovraspes og blandes med det andre. 

Grovhakk koriander og bland dette i til slutt. 
Smak til med salt og pepper. Serveres gjerne med det samme.

Kommentarer