panna cotta med kirsbærkompott



Kirsbebærkompotten var rester etter juleriskremen (som min mor har laget). Kirsebærkompotten er fra Nora. Rester av juleriskremen er ment som dessert også i dag, men siden et par av oss ikke synes riskrem er noe særlig rasket jeg sammen en enkel panna cotta til oss.

Til 4 pers.
3 dl kremfløte
1,5 dl melk
1 vaniljestang
0,5 dl sukker
3 plater gelatin
-
Kirsebærkompott
Brente mandler eller mandelflarn


Fløte og melk kokes opp sammen med vaniljestangen (splittet på langs),
frøene og sukker.

La det stå å trekke i 10 minutter mens gelatinen ligger i bløt i kaldt vann.
Kok opp igjen og tilsett den oppbløtte gelatinen. Avkjøl.
Helles i porsjonsglass og sett kaldt minst et par timer.



Topp med kirsebærkompott og pynt gjerne med hakkete brente mandler eller mandelflarn.


Kommentarer