grisevinger i rødvin



Dette tar sin tid, men er absolutt verdt det. Mesteparten av tiden klarer de seg selv. Langtidssteking i ovnen gjør at kjøttet smelter på tungen. Bruke en passende form med lokk eller dekk med aluminiumsfolie. Server med potetstappe eller ris. Tenker at nakkekoteletter fint kan behandles på samme måte.



1-2 grisevinger/pig wings pr pers
Hvetemel
Salt og pepper
Paprikapulver
Natvigs krydderblanding
2 ss olje
1 dl rødvin
2 dl kraft eller fond og vann
1-2 løk
3 gulrot
1-2 pastinakker
2 laurbærblad
Ketjap manis/søt soyasaus

Sett stekeovnen på 160 grader. 
Løk og røtter skjæres smått. Grønnsakene has i formen.
 Legg på et par laurbærblad.


Tørk av vingene, krydre og vend dem i melet før de brunes i olje.
 Legg disse oppå grønnsakene. 

Kok ut pannen med vin og kraft (vann+fond/buljong) og hell dette over i formen. 
Dekk med lokk eller folie og sett midt i ovnen. 
4 timer i stekovnen på 160 grader ble bra. Ta ut kjøttet og hold det varmt. 

Grønnsakene og sausen has i en gryte og jevnes med stavmikser. 
Kok sausen litt inn og smak til med søt soyasaus og evnt salt/pepper.
Server gjerne med potetstappe eller ris.



Kommentarer