lam-i-dill



Hadde kommet over flotte lammeskanker og fant denne oppskriften i en avis. Den var egentlig beregnet på kjekjøtt. I tillegg valgte jeg å bruke pastinakk. Det hele tar noen timer, men er verdt å vente på.

Til en stor porsjon:
1,5-2 kg lammeskanker, eller annet lammekjøtt med ben.
Salt og pepper
3 ss smør
300g aromachampignon
2 pastinakker
4 gulrøtter
3 dl vann
1 bunt vårløk
1 boks creme fraiche
Evnt. maizena
1 bunt dill
1 sitron

Del soppen i to eller mer om de er store. 
Stek dem i smør og legg til side. 
Salte og pepre lammekjøttet og brun også disse i smøret. 
Legg disse i en stor gryte. 
Kok ut pannen med litt vann og ha dette over i gryten. 

Rens og del opp gulrot og pastinakk. 
Ha disse og soppen i gryten sammen med kjøttet.
Hell over vannet og la dette trekke en time eller to, til kjøttet løsner fra beinet. 

Ta ut kjøtt og grønnsaker. Pill beina fra kjøttet. 

Reduser kraften litt før vårløk i biter og creme fraiche has i. 
Dette kokes inn 5-10 minutter. 
Jevn evnt med litt maizena. Smak til med sitronsaft og ha i hakket dill. 


Tilsett kjøttet og grønnsaken og la det bli gjennomvarmt. 

Serveres med poteter eller søtpotetmos.

Kommentarer