flesk & duppe



Deilig husmannskost. Kun fortært på restaurant tidligere. En liten vri med pastinakk i stappen da jeg er pastinakkoman.


Mat til 4

500 g flesk i 0,5 cm skiver (skjær evnt bort svoren)
2 ss smør

Pastinakk- og kålrotstappe:
1 stor pastinakk
1/2 kålrot
1 ss smør
1 ss hvetemel
1,5 dl melk
Muskat, salt og pepper

Duppen:
2 ss smør
3 ss hvetemel
5 dl melk
1 klype maldonsalt
Sort pepper
Stekefettet fra flesket
Persille

Små poteter til servering

Stek flesket gyldent i smør og legg det til side. Holdes varmt. 
Spar på fettet i pannen, det skal i duppen.

 Rens og skrell pastinakk og kålrot til stappen.

Del i mindre biter, dekk med vann og kok til røttene er myke

Hell fra vannet, rør inn smør og mel.
 Tilsett melken og la det putre i fem minutter. 
Rør godt, særlig i begynnelsen.

Smak til med salt, pepper og revet muskat. Hold stappen varm.

Smelt smør til duppen. Rør inn hvetemel og spe med melken.
La sausen småkoke i ti minutter. 
Tilsett mer melk om sausen er veldig tykk.

Ha fettet fra stekepannen i sausen, smak til med salt og pepper.
Hakk persille og ha dette i.

 
Da er det bare å nyte:)







Kommentarer