broccolilaks i super form




Har tydeligvis vært litt for ivrig i broccolidisken i det siste, for kjøleskapet bugner over av broccoli. Hadde som prosjekt å få brukt en del av dette i dag, før den begynte å visne. Denne retten har jeg laget noen ganger før, med stadige justeringer. Synes den ble ganske så god i dag, med litt tilført syre. Har økt sausemengden, men er fortsatt litt snaut. Note to self!

(Til ca 3 personer)


4-500 g laksefilet, uten skinn og ben
1 stk broccoli deles og kokes i ca et minutt
4 litt store poteter kokes og deles i skiver
1-2 ss smør
½ liten løk eller 1-2 sjalottløk
2 ss hvetemel
4 dl melk, gjerne lett
Sitron/limesaft/tørr hvitvin 
Cayennepepper/Natvigs krydderblanding
salt og pepper
sitronpepper
1 dl revet ost.

Sett stekovnen på 225 grader.

Kok potetene helt møre i saltet vann, skrell og del dem i cm-tykke skiver. Del brokkoli i buketter, og kok dem i ca 1 minutt (litt salt i vannet her også).
Lag den hvite sausen ved å smelte smøret og surre finhakket løk blank i smøret. Rør inn mel og tilsett melk, litt om gangen, mens du rører hele tiden. La det stå å putre på svak varme 10 min. Røre dann og vann. Smak sausen til med salt, pepper, litt cayennepepper (evnt Natvigs krydderbl.) og sitron/lime (her kan du bruke fra flaske om du ikke har fersk, eller en skvett hvitvin)

Del fisken i biter (ca. 5 cm). Dvs sånne frosne biter deles i 3.

Legg potet, brokkoli og laks i en smurt ildfast form. Krydre med litt salt, nykvernet pepper og sitronpepper. Ha på sausen, og dryss ost på toppen. Stek retten i stekeovn ved 225 grader i ca 15 minutter. Osten skal bli gyllen, og det må putre litt.


Jeg pleier å ha tomatsalat eller bare noen søte tomater til. Evnt skive noen tomater og legge oppå sausen, før du setter inn i ovnen. Man kan selvsagt bruke andre grønnsaker i retten om man ønsker det, eller f.eks bruke opp rester av kokte poteter etc.                                                                                                                                                           

Kommentarer

  1. mmmm så god ut, skal prøves en dag.
    Men hva er Natvigs?? Aldri hørt om ...

    SvarSlett
  2. en krydderblanding som har eksistert siden tidenes morgen, finnes sikkert ikke i sverige;) med cayenne, muskat, sennep, ingefar, karri + masse annet. går veldig fint uten, hehe. bruker den mest i potetmos og sånt, bare en vane hjemmefra.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar