lapsemos & løkkomplott — pølsetilbehør



Dette er et forsøk på nytt tilbehør, til pølser (eller annet svineri). Jeg er ikke særlig glad i pølser, men synes en røkt kjøttpølse eller vossakorv kan være godt iblant. I dag ble det begge deler, da jeg fortsetter å tømme fryseren. Smaker jo godt med potetmos, rødløk og sennep, men ville teste noe annet i dag. Så et tips et sted om å bruke lapskausblanding til mos, so here it goes:


Kjøttpølse og vossakorv fra frys, tines og dampes
.
1 pakke (800 g) lapskausblanding kokes med:
2 dl vann
Når dette er mørt has det i en foodprosessor, eller bruk en stav (hell av vannet om det skal være litt fyldigere smak). Ha i:
3 ss smør
Salt
Pepper
Og melk til rett tykkelse. Holdes varmt.


Variasjon til hakket løk blir denne:
1 ss olje
1 gul løk i skiver
½ rød løk i tynne båter
1 banansjalottlauk i grove biter
Dette brunes og myknes. Ha så i:
2 ss sukker
2 ss hvitvinseddik
2 ss soyasaus
Pepper
1 klype maldonsalt
-
Sennep til. gjerne flere sorter.


Kommentarer