bursdagskake


Denne er et must i bursdager hos oss.
Her feires rundt tall denne helgen, og masse lekre kaker er bestilt, men jubilanten ville aller helst ha denne kaken, selv om arrangøren ikke syntes den var ”fin” nok. Den er en krysning mellom sjokoladekake og blautkake. Og den skal være skikkelig blaut. Den er enda bedre dag nr 2 om man er så heldig å ha noe igjen (ville dog ikke laget den dagen før, da utseende er best første dag). Vi passer på å ikke invitere så mange, så vi sikrer oss der. Utgangspunktet er et sukkerbrød. Der er jeg lat og kjøper ferdig. Og vaniljekremen kjøper jeg ferdig.

Man trenger da altså:

1 sukkerbrød (24 cm)
Ca 3 dl melk
1 pakke kremfløte
2 dessertskjeer sukker
2 ts Tørsleffs vaniljesukker
½ liter piano vaniljekrem
3 ss smør
3 ss sterk kaffe
3 ss kakao
300 g melis
Nonstop
(seigmenn)
Kakelys




Sukkerbrødet deles i 3 lag. Legg bunnen på et fat og dynk jevnt med den første dl med melk.

Pisk fløten stiv med sukker og vaniljesukker, og bland i vaniljekremen. Fordel halvparten på bunnen. Legg på mellomlaget og dynk med dl nr 2. Resten av kremen has oppå og legg på topplokket. Denne dynkes med resten av melken.


Smelt smør i kaffe i en gryte, ha i kakaopulver og melis til passe konsistens (så den blir lett å smøre på kaken). Finn frem nonstop og/eller annen pynt, for nå må det jobbes fort. Hell glasuren på kaken og bre ut med (varm) kniv eller stekespade, og pynt til krampa tar deg.
Kaken er best om den har fått stå kaldt minimum et par timer.


Gratulerer med dagen!



Kommentarer