Denne er et must i bursdager hos oss.
Her feires rundt tall denne helgen, og masse lekre kaker er
bestilt, men jubilanten ville aller helst ha denne kaken, selv om arrangøren
ikke syntes den var ”fin” nok. Den er en krysning mellom sjokoladekake og
blautkake. Og den skal være skikkelig blaut. Den er enda bedre dag nr 2 om man
er så heldig å ha noe igjen (ville dog ikke laget den dagen før, da utseende er
best første dag). Vi passer på å ikke invitere så mange, så vi sikrer oss der.
Utgangspunktet er et sukkerbrød. Der er jeg lat og kjøper ferdig. Og
vaniljekremen kjøper jeg ferdig.
Ca 3 dl melk
1 pakke kremfløte
2 dessertskjeer sukker
2 ts Tørsleffs vaniljesukker
½ liter piano vaniljekrem
3 ss sterk kaffe
3 ss kakao
300 g melis
Nonstop
(seigmenn)
Kakelys
Sukkerbrødet deles i 3 lag. Legg bunnen på et fat og dynk
jevnt med den første dl med melk.
Pisk fløten stiv med sukker og vaniljesukker, og bland i
vaniljekremen. Fordel halvparten på bunnen. Legg på mellomlaget og dynk med dl
nr 2. Resten av kremen has oppå og legg på topplokket. Denne dynkes med resten
av melken.
Smelt smør i kaffe i en gryte, ha i kakaopulver og melis til
passe konsistens (så den blir lett å smøre på kaken). Finn frem nonstop
og/eller annen pynt, for nå må det jobbes fort. Hell glasuren på kaken og bre
ut med (varm) kniv eller stekespade, og pynt til krampa tar deg.
Kaken er best om den har fått stå kaldt minimum et par
timer.
Gratulerer med dagen!
Kommentarer
Legg inn en kommentar