mangotomattorsk



Nok en variant av "eple- & tomatfisk". Denne gang med mangochutney i mangel av epler. Da måtte det selvsagt bli en indiskinspirert vri. Det var ingen dårlig vri, men blir mulig den siste i rekken. Iallefall den siste på en stund... 

1 liten boks tomatpure (140 g)
1 rød løk
3 ss mangochutney
1 toppet ts chilipaste
1 toppet ts "minced koriander" (på glass)
1 ts garam masala
1/2 ts salt
Pepper
2 dl matfløte
1 dl melk
400 g torsk eller sei i blokk (fryst)
1 pakke eller boks kokte linser
Salt, pepper
Litt olje til formen
Løk- og paprikaringer til "pynt" 

Sett ovnen på 200 grader. 

Del den frosne fiskeblokken i 6 biter. Smør en ildfast form og legg fisken i. Strø på litt salt og pepper. Skyll linsene og legg dem mellom fiskebitene. 


Ha tomatpure, chutney, pastaer og krydder i en bolle. 


Riv løken på et rivjern (grove siden) og ha det i blandingen. 

 Spe ut med fløtemelk. Hell denne sausen over fisken og linsene.

 Legg over løk/paprikaringene og stek i ca 40 minutter.


Server med kokt ris, rømme/yoghurt, mangochutney, limepickle og gjerne en grønn salat.

Kommentarer