dagens indiske

















Kyllingfileter i biter (3 stk)
Noen spiseskjeer indisk tandoori spicemix(sterk) ------------->>>>
Saften av en halv sitron
Olje
Hakket hvitløk, 3 fedd
Blandes og står på benken mens resten tilberedes(gjerne litt lenger også):


2 gule løk i biter og båter
3 sjalottløk i biter
1 rød paprika i biter
Freses i olje til det blir mykt sammen med 5-6 kardemommebelger, en kanelbit, 5-6 nellikspikre, ekstra krydder som kummin og støtt koriander.

Når det er klart, hiv oppi kjøttet med marinaden, en boks tomat klippet i biter og 2 dl matfløte.
Putrer til du synes kjøttet er ferdig, fra 5 min ++ smak til om du trenger mer trøkk.

Jeg hadde ikke fersk koriander i dag, så blandet inn noen skjeer med korianderpaste og strødde garam masala over på slutten.
Serverte med ris, matyoghurt, cashewnøtter, rødløk, garlicpickle (Pataks, fantastisk til indisk mat), limepickle, og ……..faktisk sweet chillisaus. Substitutt for mangochutney (som jeg alltid tror vi har fordi jeg kjøper så ofte)

Dette lages vel så ofte vegetarisk, med f.eks kikerter, poteter/søtpotet, aubergine, bakt paprika, spinat, og masse, masse løk. Blomkål er også veldig godt i.




Kommentarer