Noen spiseskjeer indisk tandoori spicemix(sterk) ------------->>>>
Saften av en halv sitron
Olje
Hakket hvitløk, 3 fedd
Blandes og står på benken mens resten tilberedes(gjerne litt
lenger også):
2 gule løk i biter og båter
3 sjalottløk i biter
1 rød paprika i biter
Freses i olje til det blir mykt sammen med 5-6 kardemommebelger, en kanelbit, 5-6
nellikspikre, ekstra krydder som kummin og støtt koriander.
Putrer til du synes kjøttet er ferdig, fra 5 min ++ smak til
om du trenger mer trøkk.
Jeg hadde ikke fersk koriander i dag, så blandet inn noen
skjeer med korianderpaste og strødde garam masala over på slutten.
Serverte med ris, matyoghurt, cashewnøtter, rødløk,
garlicpickle (Pataks, fantastisk til indisk mat), limepickle, og ……..faktisk
sweet chillisaus. Substitutt for mangochutney (som jeg alltid tror vi har fordi
jeg kjøper så ofte)
Dette lages vel så ofte vegetarisk, med f.eks kikerter, poteter/søtpotet,
aubergine, bakt paprika, spinat, og masse, masse løk. Blomkål er også veldig
godt i.
Kommentarer
Legg inn en kommentar