chinchilla













- Eller enchilada om du vil..




Dritlei det sedvanelige taco/tortillahelvetet hver fredag, så dro denne frem fra glemselen. Og godt var det :)

Basisen er en pose burritokrydder :O  som er pimpa litt.

En pakke kjøttdeig i panna. Gidder ikke bruke fett i, for det pipler jo ut nok. Stek litt og tilfør en halv gul løk i tynne båter, et par moste hvitløksfedd og halvparten av en liten maisboks. Ekstra chillikrydder og paprika. Og posen og litt vann. Kokes til det har tyknet.

I tillegg behøves 6 tortillalefser i medium størrelse
Rømme
Salsa  etter eget ønske
Jalapenos
Ost

Kjøttfyll fordeles, en skje rømme og salsa oppå, litt ost og noen ringer jalapenos. Brett kantene over og legg side om side i en oljet form. Ost oppå igjen.

Stekes i ovnen, 225 grader til det er ferdig. Gjerne litt varmluft eller grill mot slutten.




I dag serverte vi en slags coleslaw til. Etter sønnens idé. Blandet 2 store ss rømme i en bolle, med noen litt mindre skjeer salsa, finsnittet hjertesalat, halv finhakket rødløk,resten av maisen og en hakket tomat uten frø. Danderte jalapenos på toppen her. Perfekt til chinchillaene.

Da er det bare å spinne videre på denne, med hjemmelaget krydder, sterkere sauser, bønner og annet.

Kommentarer